Publicat el

Neix Wikiviatges, guia per a viatjar pel món


Acaba de llançar-se oficialment (14/1/2013) Wikivoyages (Wikiviatges), un nou projecte de la Fundació Wikimedia que neix amb l'objectiu de convertir-se en una guia lliure per a viatjar. Segons especifica el propi web de Wikiviatges:

Wikiviatges és un projecte per crear una guia de viatges lliure, completa, actualitzada i fiable. Es desenvolupa de manera col·laborativa per Wikiviatgers de tot el món. Wikiviatjes es construeix amb l'esperit de compartir el coneixement que fa que viatjar sigui tan agradable. Quan els viatgers es troben en el camí, comparteixen informació sobre els llocs d'on vénen i pregunten sobre els seus pròxims destins. Volem que compartir aquesta informació sigui més simple i facilitar a altres perquè facin el mateix; la nostra llicència copyleft diu que els teus coneixements es poden difondre àmpliament. Per crear Wikiviatges fem servir una eina (o un procés, o una tecnologia) anomenada Wiki que permet a qualsevol usuari d'Internet crear, actualitzar, editar i il·lustrar qualsevol article en aquest lloc. Tots compartim les nostres peces de coneixement, les editem i les acoblem en un conjunt agradable i coherent.
En el moment d'arrencar en el projecte (que des de l'octubre del 2012 estava en beta pública) hi ha nou edicions: en alemany, anglès, espanyol, francès, holandès, italià, portuguès, rus i suec. El nou web no tindrà finalitats publicitàries i es mantindrà econòmicament amb les donacions de persones i entitats. Si bé aquesta versió del portal és nova, Wikivoyages està present (d'una manera molt limitada) des del 2006, arran d'una 'escissió' de Wikitravel, lloc web no afiliat a la Fundació Wikimedia que va ser creat el 2003.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta molt bé.