Publicat el

Creix el nombre d’usuaris que es connecten a les biblioteques mitjançant dispositius mòbils


Al voltant del 13% de les persones majors de 16 anys d'edat dels Estats Units d'Amèrica va visitar els llocs web de les biblioteques o va accedir a altres serveis bibliotecaris mitjançant dispositius mòbils durant l'any 2012. Aquests resultats provenen d’una enquesta nacional realitzada pel Pew Internet Research Center & American Life Project sobre aquest tema i que es va donar a conèixer el 31 de desembre passat. Una enquesta anterior del 2009 realitzada per investigadors de la Universitat de Washington va trobar que el 6% dels nord-americans majors de 16 anys havia utilitzat un dispositiu mòbil per connectar-se a un lloc de la biblioteca, de manera que la incidència d'aquesta activitat s'ha duplicat des d'aleshores.

Altres dades de l'enquesta afirmen que el 39% dels nord-americans majors de 16 anys han consultat un lloc web de la biblioteca en un moment o altre de la vida i, d'ells, el 64% en va visitar un els darrers 12 mesos. Això es tradueix en què el 25% de tots els nord-americans majors de 16 anys va visitar un lloc web de biblioteca en l'últim any.

Les raons més populars per visitar els llocs web bibliotecaris, utilitzant qualsevol mitjà d'accés, són: la recerca de llibres i altres materials en el catàleg de la biblioteca (82%), l'obtenció d'informació bàsica, com ara la localització de sucursals o l'horari de funcionament (72%), la reserva de llibres i altres materials (62%), la renovació de llibres (51%), la utilització d'una base de dades en línia (51%), la recerca d'informació sobre els programes de la biblioteca o esdeveniments especials (48%), o l'obtenció d'informació per a investigar o realitzar tasques escolars (44%).

Font: Mobile Connections to Libraries, Pew Research Center’s Internet & American Life Project (31/12/2012)