Publicat el

Esquire es converteix en la primera revista de paper totalment interactiva


La revista nord-americana Esquire acaba de convertir-se  (20/11/2012) en la primera revista de paper totalment interactiva.

Mitjançant l'aplicació Netpage, els lectors poden retallar digitalment, guardar i compartir tots els articles, anuncis i imatges de l'edició impresa de la revista. Els lectors també poden reproduir vídeos exclusius i comprar articles directament des de la pàgina. A partir del número de desembre tots els exemplars de la revista seran interactius mitjançant aquesta tecnologia.

Netpage és una aplicació per a iPhone/iPad que es pot descarregar de franc des de l'iTunes. La tecnologia de Netpage és una combinació de reconeixement d'imatge i realitat augmentada que no requereix de cap codificació especial, marca d'aigües o procés d'impressió especial en el paper.

Esquire s'ha caracteritzat els darrers anys per incorporar novetats tecnològiques en els seus exemplars. Així podem esmentar que l'octubre de 2008 va inserir dos anuncis animats utilitzant la tecnologia de paper electrònic E Ink i que el desembre del 2009 va incorporar animacions en 3D amb tecnologia de realitat augmentada. Hearst, l'empresa propietària d'Esquire, ha anunciat que incorporarà Netpage a altres capçaleres del grup.

A continuació us presentem un vídeo de demostració del funcionament de Netpage en la revista Esquire.


Font: Esquire (13/11/2012)