Publicat el

L’Arbre de la vida


OneZoom acaba de presentar (16/10/2012) el web de l’Arbre de la vida, un mapa interactiu on es poden consultar les relacions entre els milers d’espècies animals i vegetals i remuntar-se fins l’ancestre comú del qual descendeixen.

OneZoom està dissenyat en forma d’arbre, amb un tronc que representa les primeres etapes de la vida a la Terra, que es va ramificant a mesura que les espècies es diversifiquen i que compta amb un gran nombre de fulles amb la informació pròpia de cada ésser viu. En fer zoom sobre un animal, planta o organisme, es despleguen dades com el temps que ha passat des de la seva aparició, el risc d’extinció que pateix, el nombre d’exemplars que queden o una llista d’enllaços a pàgines d’internet amb més informació.

El projecte està liderat per James Rosindell, biòleg de l’Imperial College de Londres —ideòleg del concepte OneZoom i desenvolupador del programari— i per Luke Harmon, que és col·laborador seu i coautor del manuscrit OneZoom.

El projecte preveu completar-se el 2014 amb 2 milions d’espècies. Les dades seran proporcionades per l’Open Tree of Life Project i l’OneZoom en permetrà la visualització.