Publicat el

Privacitat i gestió de dades en dispositius mòbils


Més de la meitat dels usuaris d'aplicacions mòbils s'han desinstal·lat o han evitat certes aplicacions a causa de la preocupació per la manera com es comparteix informació personal o és recopilada a través de l'aplicació, d'acord amb una enquesta telefònica representativa a nivell dels Estats Units d'Amèrica realitzada (5/9/2012) pel Pew Internet Research Center & American Life Project.

En total, el 88% dels adults als Estats Units ara té telèfons mòbils, i el 43% diu que descarrega aplicacions de telèfons mòbils o "apps" als seus telèfons. Entre els usuaris d'aplicacions, segons l'enquesta:
  • El 54% d'usuaris d'aplicacions ha decidit no instal·lar una aplicació mòbil quan va descobrir la quantitat d'informació personal que havia de compartir per usar-la.
  • El 30% dels usuaris d'aplicacions ha decidit desinstal·lar una aplicació que ja estava en el seu telèfon mòbil perquè es va assabentar que estava recollint informació personal que no desitjava compartir.
En conjunt, el 57% dels usuaris d'aplicacions, és a dir, més de la meitat dels usuaris, o bé han desinstal·lat una aplicació a causa de les preocupacions per haver de compartir la seva informació personal, o bé s'han negat a instal·lar-la per raons similars.

Consulteu l'informe en línia o bé descarregueu-vos-el (pdf)