Publicat el

Apple: nou iPad, "censura" i hackers de llibres electrònics


Apple acaba de presentar (7/3/2012) el nou iPad. A més de diverses millores generals, el renovat dispositiu incorpora una pantalla Retina Display de 2048x1536px amb 3,1 milions de píxels i una resolució de 246 píxels per polzada (les aplicacions dissenyades per l'iPad i iPad 2 s'escalaran automàticament). Cal destacar especialment la millora de connectivitat en xarxes de dades mòbils: l'iPad passa amb la seva actualització del 3G al 4G, el que li permetrà connectar-se a xarxes de 21, 42 i fins a 73 Mbps. La càmera a més de fer fotos permet gravar vídeo en alta definició a 1080p. L'aparell inclou reconeixement de veu, per ara només serà en anglès, francès, alemany i japonès. El processador Apple A5X Dual-core duplica la potència de l'anterior processador. El preu de partida és el mateix d'abans, 499 $ per al model més bàsic de 16GB i WiFi. El nuevo iPad estará disponible als Estats Units i altres països a partir del pròxim 16 de març; a l'Estat arribarà el 23 de marçc.

Durant l'acte de presentació de l'iPad també es va mostrar el renovat Apple TV.

L'autor Seth Godin va revelar a The Dominio Project fa uns dies que el seu últim llibre Stop Selling Dreams ha estat rebutjat de la iBookstore perquè conté enllaços a Amazon que permeten comprar els llibres (en tapa dura) esmentats en la bibliografia.

A l'últim, ens assabentem via igeneration que els hackers que desenvolupen el programa Rèquiem, dedicat a desbloquejar els arxius venuts a iTunes amb DRM, han trobat com alliberar d'aquesta protecció els llibres electrònics de la iBookstore.