Publicat el

Booktrack ofereix llibres digitals amb banda sonora incorporada

L'empresa de Nova Zelanda Booktrack ha començat a oferir llibres digitals que incorporen la seva pròpia banda sonora.  Es tracta d'aplicacions adaptades al sistema operatiu iOS  (iPad, iPhone i iPodTouch) que es poden adquirir a través de la botiga App Store d'Apple. L'empresa també anuncia el desenvolupament d'una versió per a dispositius Android. El primer títol de pagament del catàleg és The Power of Six. Es tracta  d'una novel·la de Pitacus Lore adreçada al públic juvenil, publicada per HarperCollins i que es ven al preu de 12,99$, tres dòlars més cara que la versió digital estàndard. La banda sonora consisteix en música, efectes sonors i sons ambientals i es sincronitza automàticament al ritme de lectura de l'usuari. El lector pot ajustar la velocitat mitjançant la realització d'un curt test de lectura d'un fragment que es troba dins de l'aplicació, i també pot ajustar el volum del so ambient, els efectes especials i la música, per separat. Aquesta també incorpora una mínima integració d'eines socials ja que permet als usuaris publicar comentaris a Facebook.  A l'hora de llegir recomanaria treure el cursor lateral que marca el ritme de la lectura, que al meu parer pot arribar a distreure més que alguns dels efectes sonors especials (passes, portes que es tanquen, guspires de la llar de foc, tic tac del rellotge, batecs de cor) que emfatisen moments dramàtics de la narració. Val a dir que en el títol The Adventure of the Speckled Band de la sèrie Sherlok Holmes, que s'ofereix gratuïtament, la música proposada és d'allò més adient per crear un ambient de suspens i acompanyar la lectura sense fer nosa.

Booktrack s'ha associat amb les editorials HarperCollins i Full Fathom Five i amb les productores musicals Sony/ATV Music Publishing i Park Road Post. Té previst de publicar en els propers mesos una sèrie de títols clàssics de la literatura universal, com ara Les Aventures de  Huckleberry Finn, Jane Eyre, Romeo i Julieta, Els tres mosqueters, i també obres de Salman Rushdie i Jay McInerney.

Segons Booktrack aquesta proposta de llibres enriquits amb so facilita la immersió en la lectura i l'aïllament del món exterior, i explica que la idea de combinar lectura i música va sorgir de Paul Cameron, un dels fundadors de l'empresa, durant un viatge a Hong Kong mentre llegia i alhora sentia música a través del seu iPod.

Font: Booktrack (24/8/2011)