Publicat el

Amazon llança una aplicació web HTML5 per a llibres Kindle

Amazon ha llançat (10/8/2011) l'aplicació Kindle Cloud Reader - accessible des de l'adreça read.amazon.com- que permet llegir llibres Kindle des del navegador. Es tracta d'una aplicació web de lectura basada en HTML5, que inclou totes les funcionalitats de les aplicacions natives de Kindle: guardar la biblioteca de llibres comprats a la botiga Kindle, llegir els llibres digitals afegint-hi notes i marcatges, i accedir a la botiga Kindle. Cal dir que Amazon ja portava mesos treballant sobre la possibilitat de poder llegir els llibres Kindle directament des del navegador. Per a més informació us remetem  al post on anunciàvem llançament de Kindle for the Web, en fase beta.

Kindle Cloud Reader funciona ara per ara només des dels navegadors Chrome (Mac, PC, Linux i Chromebook) i Safari (Mac, PC i iPad),  tot i que Amazon té planejat també incorporar-la en els propers mesos a Internet Explorer, Firefox, Blackberry Playbook i d'altres.  S'adapta a les pantalles de portàtils, netbooks i  tabletes, però no es llegible sobre mòbils, ja que la interfície no s'adapta a petites pantalles. L'aplicació es gratuïta, i no s'ha de descarregar ni instal·lar cap programari especial. Un cop s'ha descarregat el llibre es guarda en la memòria  caché, per la qual cosa és una aplicació òptima també per a dispositius com el Chromebook de Google. Hem pogut comprovar que el programa de sincronització fa possible continuar la lectura del llibre sobre l'iPad allà on l'havies deixat en el Kindle, i l'experiència de lectura des del navegador és pot considerar equivalent a la lectura des de l'aplicació nativa iOS.

Kindle Cloud Reader és un exemple més d'una tendència incipient que venim observant des de Beat, i que vàrem comentar recentment en aquest post: l'emergència d'aplicacions web en HTML5, que permeten la lectura de textos adaptant-los automàticament a diferents navegadors i pantalles.