Publicat el

Nou giny de Kindle per llegir fragments de llibres des de qualsevol navegador


Amazon ha llançat (28/09/2010) Kindle for the Web, una aplicació que permet llegir fragments de llibres Kindle per streaming des de qualsevol navegador, és a dir sense haver-lo de descarregar ni fer cap instal·lació. Es tracta d'una aplicació encara en fase beta, que a més a més de permetre la lectura d'un capítol de manera gratuïta, també permet inscrustar-lo en qualsevol bloc i web, i compartir-lo via correu electrònic i xarxes socials. De moment, aquesta aplicació només permet la lectura per streaming d'un fragment o un capítol de llibre.

Es tracta d'un mitjà de promoció de llibres a través de la xarxa, però també una eina de venda directa, ja que a la part superior de la finestra apareix un botó que enllaça directament a la fitxa del llibre d'Amazon i així poder-lo comprar.



Gràcies al programa d'afiliats Amazon Associates les webs que incrustin fragments de llibre i en generin compres poden obtenir rendiments en concepte d'ingressos publicitaris. Els autors, per exemple, podran aprofitar aquesta eina per obtenir un guany addicional per la venda del seu llibre, a partir de la publicitat que en facin en els seus propis blocs i webs.

Aquesta nova aplicació Kindle per a la web s'afegeix a les aplicacions de lectura que permeten llegir un llibre Kindle sobre iPhone, Android, BlackBerry, PC i Mac, i que gràcies a la tecnologia WhisperSync, l'usuari manté les seves pàgines marcades i textos ressaltats sincronitzats en tots els seus aparells, ja que prèviament s'han de descarregar. Donat que permet la lectura sense descàrrega prèvia, aquest nou giny podria ser un primer pas d'Amazon per permetre la lectura completa de llibres en el núvol, a l'estil del que farà Google Editions.