Publicat el

Kobo s'estrena a Europa amb un portal alemany

La plataforma de llibres digitals i de  lectura Kobo ha anunciat (13/7/2011) el llançament de Kobo a Alemanya. El portal ofereix en el moment del llançament uns 80.000 títols en alemany esdevenint la plataforma més gran de llibres electrònics a Alemanya. En aquest moments Kobo.com ja ofereix prop 2,4 milions de llibres, revistes i diaris, la majoria en anglès.

Com a part de llançament Kobo ha desenvolupat aplicacions de lectura gratuïtes en alemany compatibles amb iPhone, iPad, iPod Touch i Android, i en les properes setmanes per a la tablet Playbook de Blackberry. A partir del mes d'agost Kobo també comercialitzarà a Alemanya el seu propi dispositiu de lectura de llibres electrònics en tinta electrònica, Kobo Touch, al preu de 149€. Per a més informació sobre Kobo Touch us remetem a aquest post. La nova botiga virtual estarà dirigida per personal alemany.

Segons el comunicant, Kobo planeja obrir en els propers mesos nous portals en altres països europeus, com ara Espanya, França, Itàlia i Holanda. L'estratègia de Kobo sembla que és expandir-se a Europa abans que Amazon no  s'implanti en aquest mercat.

Kobo és una empresa canadenca, i els seus socis majoritaris són la també canadenca Indigo Books & Music i el holding xinès Cheung Kong Holdings. Recordem que la cadena nord-americana de llibreries Borders - que per cert es troba en fallida i a punt de ser liquidada - llançava fa un any una llibreria en línia de venda de llibres digitals utilitzant la tecnologia de la plataforma Kobo, tal i com us explicàvem en aquest post.