Publicat el

elCorrector, primer corrector gramatical de català per a iPhone i iPad

El passat dia 20 d'abril es presentà elCorrector, el primer corrector gramatical de català per a iPhone, iPad i iPodTouch. L'aplicació ha estat desenvolupada pel Grup de Recerca en Lingüística Computacional (GLICOM) del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge (DTCL) de la Universitat Pompeu Fabra, en col·laboració amb el centre tecnològic Barcelona Media.

elCorrector és disponible en tres versions: l'aplicació estàndard (1,59 €) està pensat per a facilitar l’enviament de textos a les xarxes socials o a través de SMS o correu electrònic i permet corregir textos breus escrits en català de fins a 300 caràcters; elCorrectorPro (2,99€) permet introduir fins a 1.000 caràcters; i elCorrectorLite és una versió gratuïta limitada a dues correccions diàries en textos de fins a 150 caràcters.

Les actualitzacions i les millores de l’aplicació són gratuïtes i el motor de correcció s’actualitza periòdicament. El procés de correcció utilitza el motor “elCorrector”, desenvolupat pel Grup de Lingüística Computacional de la Universitat Pompeu Fabra, i s’executa als servidors de la Fundació Barcelona Media, via internet.

A més d'aquestes aplicacions, Barcelona Media manté en funcionament un servei de correcció de franc a través del web elCorrector. Aquest servei de correcció ortogràfica i gramatical de català registra una mitjana de 50.000 visites mensuals, de les quals un 85% corresponen a usuaris de Catalunya, un 3,6% del País Valencià i un 3,4% de les Illes Balears.

Font: Barcelona Media (20/4/2011)