Publicat el

Amazon ja ven més llibres Kindle que llibres impresos


Amazon ha anunciat (19/5/2011) a través d'un comunicat que ja ven més llibres en format Kindle que llibres impresos, sumant els llibres enquadernats en rústica i tapa dura. El juliol de 2010 Kindle anunciava que superava les vendes de llibres en tapa dura i sis mesos més tard, el febrer de 2011, els Kindle sobrepassaven les vendes de llibres en rústica. Recordem que va ser el novembre de 2007 que Amazon llançava una nova línia de negoci per comercialitzar llibres en format digital, amb botiga, format de lectura i dispositiu lector propi, i només en quatre anys els clients de la llibreria estan comprant més llibres Kindle que llibres impresos.

Com explica Jeff Bezos, fundador i president d'Amazon
Els clients estan triant amb més freqüència llibres Kindle que llibres impresos. Teníem grans esperances en què això acabaria passant, però mai no ens haguéssim imaginat que passaria tan ràpidament.
Amazon no ha proporcionat les dades de vendes en xifres absolutes, però comenta que la proporció és que per cada 100 de llibres de paper venuts en ven 105 en format Kindle. D'aquesta estadística, i per no distorsionar la realitat, se n'exclouen els milions de llibres electrònics gratuïts que també es poden baixar des de la botiga Kindle. Deixant de banda els llibres d'accés gratuïts, Amazon.com ofereix més de 950.000 llibres, 790.000 dels quals es venen al preu de 9,99$, incloent-hi novetats i bestsellers.

Pel que fa a la botiga Kindle del Regne Unit, que tot just fa un any que funciona, Amazon comunica que ja ven més llibres Kindle que llibres en tapa dura, en una proporció de 2 a 1.