Publicat el

Cuentis, un servei editorial per publicar contes il·lustrats personalitzats


S'ha posat en marxa Cuentis, una proposta editorial que permet, mitjançant una aplicació web, que l'usuari participi en el procés d'escriptura del llibre i crear un llibre personalitzat. Es tracta d'una iniciativa creada pels desenvolupadors tecnològics de Le Coatí i l'editorial Alababalà - amb seu a Moià, Catalunya-  que agrupa diversos il·lustradors i autors. Des de la web anuncien que busquen narradors i dibuixants que vulguin aportar els seus treballs al catàleg. Els llibres que ofereix el catàleg de Cuentis són històries il.lustrades, algunes adreçades als adults i d'altres als infants, amb un text - la majoria en català o en castellà - que ofereix un alt grau de personalització, i il·lustracions molt cuidades.

La web presenta un editor en línia perquè l'usuari pugui modificar el text i pugui veure el resultat d'aquestes modificacions en temps real, convertint-se així en coautor de l'obra (el seu nom apareixerà en els crèdits de la portada). El servei  disposa d'una aplicació de xat mitjançant la qual l'usuari pot rebre ajuda o explicacions addicionals, i en temps real, de l'equip de Cuentis. El procés acaba amb l'enviament de l'exemplar del conte personalitzat, imprès i enquadernat en tapa dura, d'entre 28 a 32 pàgines, a un preu que volta els 30€ (amb les despeses de transport incloses). 

Es tracta d'una iniciativa innovadora, ja que utilitza les noves tecnologies i també noves fórmules de col·laboració interdisciplinària, per publicar llibres de paper, concebuts com a objectes de regal originals i únics.