Publicat el

Internet Archive amb 150 biblioteques llança un programa de préstec de llibres electrònics

Internet Archive, juntament amb 150 biblioteques de l'OpenLibrary.org, acaba de llançar (22/02/2011) una col·lecció de 80.000 llibres electrònics en préstec. L'objectiu de l'organització és el d'estendre a l'entorn digital el model tradicional de préstec de les biblioteques.

Mitjançant aquest nou servei de préstec digital, les biblioteques amb un compte a l'Open Library podran demanar prestat un màxim de cinc llibres electrònics per a un màxim de dues setmanes, si bé cada usuari no podrà llegir-ne més d'un llibre alhora. La lectura es podrà realitzar a través del navegador d'internet mitjançant el lector de llibres electrònics d'Internet Archive o bé, si l'usuari vol llegir en PDF o ePUB, mitjançant l'Adobe Digital Editions. Els llibres es podran llegir en diferents dispositius, com ara tabletes, portàtils i ordinadors.

En el projecte també hi participen editorials, com ara Cursor i Or Books. "Les biblioteques són les nostres aliades en la creació de mecanismes de descoberta d'escriptors i de lectors: en habilitar el préstec obert i en el navegador a través d'Internet Archive tenim més llibres per a més lectors, i estem emocionats de fer la nostra aportació per aconseguir això", va dir Richard Nash, fundador de Cursor.

Font: Internet Archive (22/02/2011)