Publicat el

Kindle Direct Publishing, un nou nom per al servei d'autopublicació digital d'Amazon


El servei d'autopublicació de Kindle, fins ara conegut com a Kindle Digital Text Platform, ha passat a anomenar-se Kindle Direct Publishing (KDP). Segons la web "El nom és nou, però el servei és el mateix". La plataforma és un servei gratuït d'autopublicació que ofereix a les persones i editorials publicar els seus llibres i vendre'ls a través de la botiga de Kindle. Permet l'autopublicació de llibres en anglès, alemany, francès, castellà, portuguès, italià. El preu, que fixa l'autor/editor, es pot especificar en dòlars i en lliures esterlines.


Kindle Direct Publishing ofereix dues modalitats de pagament de royalties als autors un cop descomptat el cost de les despeses de la tramesa d'arxius: el 35% o el 70% sobre el preu de venda. Fins ara l'opció del 70% de roialties només s'aplicava als llibres venuts en el territori dels Estats Units i el Regne Unit, i ara també l'han fet extensiu al Canadà. Val a dir que no tots els llibres es poden acollir a aquest royalty, només s'aplica als llibres que tinguin copyright (en queden exclosos els llibres de domini públic) i als que tinguin un preu de venda al públic entre 2,99 $ i 9,99$. També hi poden optar els títols disponibles en tots aquells territoris on l'autor o l'editor hi tinguin drets, i finalment, els títols la versió digital dels quals sigui com a mínim un 20% més barata que la versió impresa més barata.

Recordem que Amazon ha llançat aplicacions per poder els llibres digitals Kindle no només sobre els dispositius Kindle, sinó també sobre iPad, iPhone, i Pad Touch, PC, Mac, Blackberry, i dispositius basats en Android. Per a més informació sobre el servei d'autopublicació de Kindle us remetem a aquest post de Beat.