Publicat el

Els propietaris de dispositius Kindle i Nook creen comunitats de préstec de llibres

En menys de 24 hores d'ençà que Amazon ha posat en funcionament el servei de préstec de llibres digitals Kindle ja s'han creat a la xarxa diverses comunitats de préstec. Els usuaris poden deixar els llibres Kindle per un període màxim de 14 dies, durant el qual la persona que ha comprat i deixat el llibre, no el pot llegir. En acabar aquest termini s'esborra el codi de l'aparell Kindle de la persona que l'havia agafat prestat. Per a més informació sobre aquest servei us remetem a aquest post de BEAT.

Segons informa el blog The Digital Reader, ja funcionen quatre comunitats de préstec de llibres Kindle (KindleLend a Reddit, la pàgina Facebook de Galley'sCat, el grup de Facebook Kindle Book Lending Club i BlogKindle ) i un parell de comunitats destinades a propietaris de dispositius Nook (BooksforNooks.com i BookFriend.me). Nook implementava ja fa a un any funcionalitats de préstec. Per a més informació sobre Nook vegeu aquest post.

El préstec de llibres és una activitat inherent al llibre, no només referida al servei bibliotecari, sinó com a activitat social per connectar, compartir i simpatitzar entre amics, companys, col·legues, i familiars. El fet que les principals plataformes de llibres digitals als Estats Units (Kindle i Nook) implementin eines de préstec - tot i que amb limitacions - i que els lectors de llibres digitals s'hagin organitzat de manera immediata per deixar-se llibres, denota un signe de normalització de la lectura de llibres digitals.