Publicat el

225 jocs multiculturals

L'editorial barcelonina Paidotribo i Mobile Republic acaben de llançar (29/10/2010) a l'App Store d'Apple 225 Juegos para Niños. L'aplicació no conté jocs per a jugar en mòbil, sinó que és un llibre descriptiu sobre jocs 'reals' per a ser jugats en grup: en total conté 225  jocs de 83 països diferents per a infants entre 2 i 16 anys.

Inclou un mapa mundial que es pot clicar per seleccionar un continent i els jocs dels diferents països. La llista de jocs, amb el seu nom original, conté informacions sobre grup d'edat, material necessari, organització del joc, etc. També és possible buscar per jocs segons determinats criteris i afegir-hi jocs propis. A més, disposa d'una funció "Sorpresa" per a triar aleatòriament un joc.

Els jocs estan estructurats en tres parts: una imatge que mostra alguna situació del joc, informacions sobre l'organització dels jugadors, l'edat adequada dels nens i la durada del joc i finalment la descripció detallada del joc. Aquesta última part també ofereix informacions complementaris sobre jocs similars en altres països o maneres alternatives de jugar. Els jocs poden ser avaluats de 1-5 estrelles, ser afegits als favorits o enviats a amics i familiars a través de correu electrònic.

L'aplicació està basada en el llibre Juegos Multiculturales – 225 Juegos Tradicionales para un Mundo Global escrit per Jaume Bantulà Janot i Josep Maria Mora Verdeny. L'aplicació és en castellà i en anglès i es ven a 2,99€ (la primera setmana a 0,79 €). És compatible amb iPhone, iPod touch i iPad.

Font: Nota de premsa de Mobile Republic (29/10/2010)