Publicat el

Els diccionaris d'Enciclopèdia Catalana, al mòbil

L'editorial Enciclopèdia Catalana acaba d'estrenar (6/10/2010) la col·lecció de diccionaris per als mòbils. Les primeres aplicacions han estat desenvolupades per a la plataforma iPhone (la qual cosa permet que els diccionaris es puguin consultar tant en l'iPhone, com en l'iPad i l'iPodTouch). L'editorial pensa oferir properament les aplicacions per a altres sistemes operatius i aparells.

Els primers diccionaris que han vist la llum són el Diccionari de la llengua catalana, el Diccionari Català-Castellà/Castellà-Català, el Diccionari manual Català-Anglès/Anglès-Català i el Diccionari bàsic Català-Francès/Francès-Català. Totes les aplicacions han estat desenvolupades per Paragon i tenen com a característica especial que cada diccionari es descarrega en l'aparell de l'usuari, per la qual cosa no cal que aquest es connecti a internet per a fer les consultes. Els diccionaris bilingües inclouen, respectivament, la pronúncia en castellà, anglès i francès en àudio. Els preus oscil·len entre 15 i 30 euros.

Respecte el Diccionari de la llengua, conté 135.000 definicions, frases fetes, locucions, exemples d'ús i conjugacions i, a diferència dels altres diccionaris, MobiSystems també n'ha desenvolupat una aplicació pròpia.  Algunes de les característiques del diccionari són: possibilitat de canviar la mida de la lletra, preferits, filtres per ajudar a la cerca, cerca ràpida de paraules mentre s'escriu, i hiperenllaç entre qualsevol paraula d'una definició i l'article corresponent.

Font: Diccionaris de l'Enciclopèdia

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Estaria molt bé que hi hagués la possibilitat de comprar-lo per al Kindle 3, en format .mobi o així.