Publicat el

L'Open Platform de The Guardian amplia els seus serveis

El diari britànic The Guardian acaba de llançar (2/7/2010) un connector (plug-in) per a WordPress que permet a tercers incrustar els articles del diari en els seus webs i blocs, però afegint-hi la descripció de l’autoria i la publicitat del diari. The Guardian, a diferència d'altres mitjans que s'estan tancant per aconseguir més ingressos, continua apostant per l'obertura de continguts: una oportunitat de guanyar visibilitat, ingressos per publicitat i SEO.

El nou connector aviat estarà disponible en altres plataformes, permet al blocaire triar qualsevol article del diari i incloure-hi els comentaris que desitgi i és compatible amb la pròpia publicitat del blog o web. Per a utilitzar el connector i configurar-lo cal obtenir una clau d’accés via l’Open Platform de The guardian.

El projecte Open Platform és un conjunt de serveis per al desenvolupament de productes digitals i aplicacions amb The Guardian. Mitjançant l’alliberament del seu API, qualsevol pot desenvolupar aplicacions que posen a disposició del públic més d’1 miló d’articles i material dels periodistes (estadístiques i dades). El 10 de maig passat es redissenyà totalment el servei i el 20 de maig es llançà per als negocis.

Font: The Guardian's News Feed plugin for WordPress (2/772010)