Publicat el

Text 2.0, el llibre que sap què estàs llegint

El Centre de Recerca Alemany per a la Intel·ligència Artificial està investigant com pot canviar l’experiència lectora dels usuaris si en els dispositius digitals, com ara tablets i ordinadors personals, s’implementen sensors que capten el moviment dels ulls.

Amb Text 2.0, i en temps real, es podrà veure multimèdia, definicions enciclopèdiques de les paraules, sentir la pronunciació de termes, on hem acabat la lectura la darrera vegada, etc. La tecnologia emprada és capaç de detectar què està llegint l'usuari mercès a la il·luminació del seu ull amb una llum infraroja el reflex de la qual és registrat per una càmera. Així, pot de determinar quin punt de la pantalla arriba a la mirada i enviar aquesta informació a les aplicacions que fan que es presentin uns continguts o altres.

La implementació per a l’usuari final sembla ser que encara trigarà. Us deixem un vídeo en què es veu com funciona Text 2.0.

2 comentaris:

Puigmalet ha dit...

¿Vols dir que l'escletxa digital no anirà creixent i creixent? El vídeo m'ha impressionat, però alhora m'ha fet un pèl de por. Salut!

Nicole Etchevers - quepo.org ha dit...

Es increible!! No dudo que dentro de poco esto será una realidad en muchos ámbitos.