Publicat el

Els principals editors de text nord-americans desenvoluparan llibres digitals per a l'iPad

Les principals editorials de text nord-americanes s'han posat en contacte amb ScrollMotion Inc. amb la finalitat d'adaptar a l'iPad els seus llibres de text. Bona part de la indústria editorial espera que dispositius com ara l'iPad transformaran les classes (així com molts editors de diaris i de revistes confien que aquests dispositius salvaran els mitjans de la davallada dels darrers anys). Entre els editors interessats en l'iPad cal esmentar McGraw-Hill, Houghton Mifflin Harcourt, Pearson Education i Kaplan.

Els editors han invertit grans quantitats de diners en educació digital durant els darrers anys. Aquesta nova educació digital s'ha centrat, sobretot, en dispositius com ara ordinadors personals i laptops, però els estudiants han abraçat lentament els llibres de text digitals. La portabilitat ara podria marcar la diferència.

Maureen McMahon, president de Kaplan Publishing, va dir que un estudi recent de Kaplan demostra que els estudiants continuen essent uns grans fans dels llibres impresos, però que serien més receptius als llibres de text sobre dispositius digitals portàtils.

Les característiques de l'iPad que cerquen els editors són: que els estudiants puguin veure vídeos, ressaltar text, gravar les classes, prendre notes escrites, cercar text i participar en concursos interactius per a comprovar el que s'ha après i el que cal millorar.

Amazon Inc., que inicialment no reeixí en el seu intent de penetrar en el món escolar amb el gran Kindle DX, es prepara actualment per oferir contingut actiu que treballi més com a programes i menys com a llibres de text pla.

Pel que fa a Google, aquesta companyia està treballant amb una tablet basada en el sistema operatiu de Chrome, que disposarà de teclat virtual i d'una interfície multitouch. La gran diferencia entre l'iPad i la tablet de Google és que en aquesta darrera les aplicacions s'executaran des del navegador d'Internet sense necessitat d'estar instal·lades en l'aparell.

Font: Wall Street Journal (2/2/2010) i altres