Publicat el

Niiu, un diari imprès personalitzat


El 16 de novembre es llançà a Berlín el diari Niiu, mitjà que ha estat denominat "el primer diari personalitzat d’Europa". Niiu ofereix als seus lectors una edició impresa amb articles de diaris i de blogs les temàtiques dels quals hagin estat elegides pel mateix lector.

El diari es reparteix a domicili abans de les vuit de cada matí i conté textos tant en anglès com en alemany. El seu preu oscil·la entre 1,20 euros l’exemplar per als etudiants i 1,80 euros per als no estudiants. Els articles són seleccionats dels principals diaris alemanys com el Handelsblatt, Bild i Tagesspiegel, i d’altres d’estrangers, com l'International Herald Tribune o el New York Times, així com de blogs i d’altres fonts de notícies d'Internet.

Pel dret a imprimir les seves notícies, Niiu paga una llicència a les empreses periodístiques. Actualment ofereix un exemplar de 16 pàgines, però l’empresa es proposa que la grandària del diari pugui ser variable segons el dia de la setmana. Els propietaris del diari preveuen ampliar el negoci a la resta d’Alemanya i creuen que els anunciants valoraran la segmentació d’audiències que els ofereix el nou mitjà.