Publicat el

Widgets de BEAT


Un widget (acrònim de window i gadget) és un petit programa que es pot incrustar en qualsevol servei web (web, blog, xarxa social, ordinador, mòbil, etc), i que ofereix funcions diverses, com ara un calendari, un visor de vídeos, una ràdio en-línia, un lector de RSS, un cercador, un registre de visites, un àlbum de fotografies, etc. Els ginys són de lliure distribució a la web, i poden afegir-se'n un nombre il·limitat en cada lloc web. Són un component programari visible perquè estan pensats per a ser usats en les interfícies gràfiques dels programes, i personalitzables perquè el programador pot canviar moltes de les seves propietats.

Des de fa uns dies hem incorporat al blog dos widgets nous. El primer va ser el del calendari, realitzat mercès el servei de yourminis. Aquest widget, que pren la informació del calendari de BEAT.cat hostatjat a Google, és instal·lable en qualsevol servei web i permet que aquest servei disposi d'un calendari amb la programació dels actes més importants en el món de l'edició, sense que els hagi de cercar o de teclejar de nou. D'aquesta manera el bloc o servei es pot centrar amb la seva informació pròpia i aprofitar-se del servei que li oferim.


El segon widget que avui presentem és el del lector de notícies del blog. Realitzat amb el servei Widgetbox, ofereix un carroussel amb els darrers articles de BEAT. Aquest widget, que oferim perquè qui vulgui se l'instal·li al seu bloc o web, és parametritzable, entre altres, en mides i colors, permet la seva integració en xarxes socials i no duu publicitat.

A l'últim, atès que mai no ens hem fet ressò, esmentar que el cercador del blog (que empra tecnologia Google), permet fer cerques a totes les notícies de Beat, a la xarxa i a cada una de les seccions del bloc, d'una manera independent. És una bona eina per a cercar informació sobre la innovació en el món de l'edició. També esmentem que hem reduït el nombre d'etiquetes, ja que el llistat era excessiu per a ser mínimament pràctic. Ara només hi apareixen les etiquetes que tenen tres o més ocurrències i les presentem -d'una manera discreta- a la manera de núvol.