Publicat el

Internet Archive anuncia BookServer


L'organització sense ànim de lucre Internet Archive ha anunciat (15/10/2009) que prepara el llançament de BookServer, un servei obert per trobar, comprar o demanar en préstec llibres digitals. BookServer permetrà que els ginys cercadors indexin els llibres i les dades que les editorials, les biblioteques i els autors els hauran proporcionat. Quan un lector s'interessi per un llibre, el servei el reenviarà al lloc web de l'editorial o de l'autor o a una biblioteca, amb la qual cosa seran aquests els que controlaran la comercialització de l'obra.

Segons Internet Archive, els editors i llibreters vendran llibres digitals en els seus propis termes, les biblioteques prestaran llibres digitals fora de catàleg i els lectors podran trobar i llegir els llibres que volen en el dispositiu de la seva elecció.

Aquesta presentació d'Internet Archive, es produeix pocs dies després que Google anunciés per a l'any que ve el llançament de Google Editions, servei del qual us en parlarem en un altre article.

Font: Internet Archive (15/10/2009)