Publicat el

Barnes & Noble llança Nook, un nou llibre electrònic


La llibreria nord-americana Barnes & Noble ha començat a comercialitzar (20/10/2009) un nou lector de llibres electrònic anomenat Nook. El dispositiu, que incorpora connectivitat Wi-FI i 3G, una petita pantalla tàctil LCD en color i sistema operatiu basat en Android de Google, es pot adquirir al preu de 259$. De moment, només es pot comprar als Estats Units, i ja està disponible en les llibreries de Barnes&Noble de 190 ciutats. Una pantalla en color, situada a la part inferior, mostra les cobertes en color de la biblioteca personal i també dóna accés a la compra de llibres del catàleg de botiga virtual de Barnes & Noble, que inclou uns 700.000 títols, entre els quals el fons de llibres digitals de domini públic digitalitzats per Google. La pantalla superior, que serveix per llegir els textos dels llibres digitals, funciona amb tecnologia de tinta electrònica Vizplez de l'empresa E-ink. El lector suporta els formats de text EPUB, eReader i PDF, els formats d'imatge JPEG, GIF, PNG i BMP (per personalitzar els fons de pantalla) i el format àudio MpP3 (no només per reproduir música, sinó per reproduir àudiollibres). Nook permet visualitzar els llibres abans de comprar-los, i continuar la lectura en el punt on ens hi havíem quedat. De mida fa 19 x 12 cm, i 1,27 cm de gruix i pesa 317 grams.

Val la pena remarcar que amb el llançament d'aquest dispositiu Barnes & Noble ha incorporat un servei molt novedós: el préstec de llibres. El sistema de gestió de DRM permet que un usuari pugui deixar un llibre a un altre durant el període de 14 dies, durant els quals el podrà llegir sobre diferents dispositius a part de Nook, per exemple a través de l' ordinador, iPhone, iPod Touch i Blackberry. Una aplicació gratuïta permet sincronitzar les biblioteques que l'usuari té al Nook, Blackberry i iPhone.

Per a més informació sobre les característiques tècniques d'aquest dispositiu us remetem a una comparativa entre Nook i Kindle-2 que ens ofereix la pàgina de Barnes & Noble.