Publicat el

Els llibres de text de CourseSmart, a l'iPhone


CourseSmart és una empresa creada el 2007 que ofereix més de 7.200 llibres de text digitals universitaris. Els seus llibres són proporcionats per editorials de prestigi com ara Pearson, Cengage Learning, Elsevier, McGrawHill, etc. El seu model de negoci es basa en la subscripció als llibres del seu catàleg: l'estudiant lloga cada llibre per a un període de 180 dies, acabat el qual el llibre desapareix. Les subscripcions són al 50% del que podria costar l'edició impresa.

A l'agost CourseSmart llançà una aplicació a l'App Store, gratuïta, amb la qual els usuaris de l'iPhone i l'iPod Touch poden llegir des d'aquests dispositius mòbils els llibres de text de CourseSmart als quals estiguin subscrits; també hi poden fer cerques per paraula clau.

Segons representants de CourseSmart: "Ningú no emprarà el seu iPhone per a fer les tasques i per a estudiar, però aquesta aplicació proporciona un aprenentatge mòbil real". Per tant, l'aplicació realment no s'entén com a única forma d'un estudiant per accedir als llibres de text. Mercès al fet que les notes s'emmagatzemen en els servidors de CourseSmart, l'estudiant té una manera fàcil d'accedir a les seves notes des de qualsevol lloc (mentre estudia des del seu ordinador, per exemple) Cada cop està més clar que Apple i Amazon s'encaminen a competir directament en el format de llibres digitals, amb la seva Kindel DX, i Apple amb l'iPhone i/o amb la suposada tablet. Ara caldrà esperar com evoluciona el mercat després de l'aparició (abans de finals d'aquest any) del nou lector d'Asus de doble pantalla a color, i a un preu que serà molt competitiu.