Publicat el

LletrA, la literatura catalana a Internet


El portal LletrA, de la Universitat Oberta de Catalunya, ha remodelat recentment la seva pàgina d'accés (LletrA) i continua oferint informació actualitzada sobre la literatura catalana. Compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull i de la Institució de les Lletres Catalanes.

Vers la diada de Sant Jordi, el portal féu un salt per passar de ser productor de continguts sobre literatura a ser prescriptor de continguts sobre autors i obres que hi ha a la xarxa. El portal incorpora eines 2.0, centrades en la participació dels usuaris i la interactivitat. Així, cal destacar una nova subsecció, Offlletra, que permet als usuaris crear nous espais, comentar llibres, completar una agenda sobre literatura catalana i afegir un bloc a la secció de blocs. A més, és possible integrar altres continguts multimèdia de diferents espais, com Youtube (tant en la subsecció Offlletra com en la subsecció multimèdia).

Aquesta tecnologia també encara el portal a la mobilitat i la portabilitat: el nou espai LletrA mòbil, que permet des de qualsevol dispositiu mòbil llegir poemes d’una selecció que recull el portal des de l’any 2003, la versió en llibre electrònic de les pàgines que es poden trobar també a les versions en anglès i en castellà de Lletra i una selecció dels millors poemes musicats, del web Música de poetes.

A més d'aquestes subseccions, el portal compta amb les de noms propis, obres, períodes (amb una vistosa línia del temps) i temes especials.

Font: Universitat Oberta de Catalunya (15/04/2009)