Publicat el

CrunchPad, un nou dispositiu amb connexió a internet
Michael Arlington, el fundador i coeditor del popular bloc TechCrunch ha anunciat (3/6/009) el proper llançament de CrunchPad, un nou dispositiu amb connexió a Internet. Es tracta d'una web-tablet de 18 mil·límetres de gruix, amb carcassa d'alumini i pantalla tàctil i teclat virtual, que permet l'enllaç directe, des de la pàgina principal, a les pàgines webs més utilitzades, com ara Google, Blogger, Wordpress, Yahoo, YouTube, Wikipedia, Twitter, The New York Times, i navegadors com Safari i Chrome, entre d'altres. Arrington ha anunciat que durant el proper mes de juliol donarà una roda de premsa per presentar la versió final de CrunchPad.

TechCrunch és un blog creat el 2005, que tracta sobre les empreses tecnològiques del sector web 2.0 de Silicon Valley, que ha anat guanyant popularitat fins arribar als 1.808.000 subscriptors de feeds RSS (a BEAT aviat hi arribarem ;-). En un post de juliol de 2008 Arrington ja imaginava com havia de ser una web-table ideal: molt prima, més barata i manegable que els ordinadors, amb pocs botons i entrades USB i per a auriculars, que permetés navegar per Internet sense passar per la interfície d'un escriptori. Poc després s'associava a l'empresa Fusion Garage per portar a terme aquest projecte, que tot just acaba d'entrar en la fase final abans de la seva comercialització.

Us recomanem la visió d'aquest vídeo de demostració on s'explica a grans trets en què consisteix CrunchPad.


El concepte de CrunchPad, que pivota exclusivament al voltant d'Internet, podria marcar la tendència dels futurs dispositius de lectura i altres eines educatives, i des de BEAT seguirem aquesta evolució.