Publicat el

L'hemeroteca del diari El Mundo Deportivo, en obert


El diari esportiu El Mundo Deportivo ha obert la seva hemeroteca l'1 de febrer del 2009, data del seu 103 aniversari, a Internet. A partir d'ara, els usuaris de la xarxa disposen de la possibilitat de consultar de franc 27.000 edicions del segon diari esportiu més antic del món: 1.170.000 pàgines i 103 anys d'història, des del 1906.

En l'hemeroteca es pot consultar l'edició impresa tal i com va ser publicada en el seu dia. L'edició del diari s'incorpora a l'hemeroteca al dia següent de la seva publicació. Hi ha tres maneres diferents d'accedir al contingut:
  1. Per paraules clau. El cercador per paraules clau permet cercar per qualsevol paraula clau i acotar-la dins d'un interval de dates. La cerca resultant es pot acotar mitjançant l'aplicació d'altres sistemes de filtratge (incloure i excloure paraules claus, només portades, i dates). Mitjançant aquest sistema s'obtenen totes les pàgines del diari en les quals apareix el terme o termes introduïts en la cerca. Aquestes pàgines es poden descarregar en PDF.
  2. Per dia. Permet accedir a l'edició completa de qualsevol dia (ara per ara no es poden descarregar els diaris sencers d'un dia en un sol PDF).
  3. L'eina de tendències. Mitjançant la Línia del Temps, l'usuari pot visualitzar en forma de línia temporal els resultats d'una cerca corresponents a cada un dels anys. L'eina Cara a Cara genera un gràfic en què es compara la freqüència d'aparició de dos o tres paraules claus al llarg de la història.
A l'últim, el diari demana la col·laboració de l'usuari: qualsevol persona pot complementar i enriquir la informació oferta en El Mundo Deportivo.