Publicat el

Un projecte de l'ONCE per a alumnes cecs, premi Handinnov 2008

Proyecto ACCEDO

El projecte Accesibilidad a Contenidos Educativos ONCE (Accedo) ha resultat guanyador del Concurs Handinnov 2008, la qual cosa representa el reconeixement a nivell europeu a la tasca integradora de l'ONCE en matèria educativa (el premi es va recollir a finals de novembre). El concurs, que compleix la seva cinquena edició, té com a objectiu recompensar aquelles iniciatives innovadores, realitzades en cada Estat membre de la Unió Europea, a favor dels joves amb discapacitat, tant en la seva vida educativa com en la professional o social.

En aquesta ocasió, l'organització de l'esdeveniment ha estat liderat per l'Oficina Nacional Francesa d'Informació sobre Ensenyament i Professions (ONISEP), en col·laboració amb el Fòrum Europeu de la Discapacitat (EDF).

El grup Accedo és un equip multiprofessional integrat per tècnics de l'ONCE i la seva Fundació, l'objectiu principal del qual és defensar la necessitat de crear una escola completament accessible per a les persones amb discapacitat visual, aprofitant les possibilitats que ofereixen els avenços de les noves tecnologies.

Entre les seves accions, Accedo ha desenvolupat una experiència amb l'empresa Hewlett-Packard perquè els nens cecs o amb deficiència visual puguin utilitzar quaderns digitals (Tablet PC) com a eina de treball, i ha elaborat una sèrie de pautes que serveixin com a guia i referència d'aquells professionals implicats en el disseny i desenvolupament de plataformes i entorns educatius digitals, de manera que siguin accessibles i utilitzables pels alumnes amb qualsevol tipus de discapacitat visual. A més, assessora i col labora amb els organismes públics i empreses informàtiques, educatives, editorials, etc., per al desenvolupament de programari i maquinari accessibles.

Font: ONCE (16/12/2008)