Publicat el

Kiddia, un portal andalús per a ensenyar a navegar els infants de forma segura


La Conselleria d'Innovació, Ciència i Empresa d'Andalusia ha posat en marxa Kiddia, un portal adreçat a pares, educadors i menors de 12 anys per ensenyar els infants a navegar amb total seguretat i llibertat per la xarxa mentre aprenen a utilitzar i aprofitar les noves tecnologies.

El lloc web pretén que els nens i les nenes el facin servir com a xarxa de trobada amb altres infants i com a espai interactiu en el qual poden explicar les seves pròpies històries o crear els seus blocs. Per facilitar aquesta tasca, poden trobar informació, consells i activitats que els ajudaran a conèixer les noves tecnologies en família, una guia multimèdia de formació TIC i fòrums en els quals podran realitzar consultes a experts.

El portal disposa d'una àrea familiar per a pares i educacors on se'ls ofereixen filtres d'Internet, a més de recomanacions. De cara als docents, recull consells i recomanacions per integrar les noves tecnologies a l'aula i utilitzar-les com una eina amb moltes possibilitats per al desenvolupament dels alumnes.

La Junta d'Andalusia vol garantir l'accés dels menors a la Societat de la Informació en un context segur i evitar el seu mal ús i els riscos que comporta. Per això, Kiddia estableix mesures de prevenció i control que redueixen els riscos dels menors a exposar-se a continguts il·lícits o nocius a Internet. L'estudi sobre les 'Noves Tecnologies i Infància i Adolescència 2008', elaborat per l'Observatori de la Infància d'Andalusia, revela que la major part dels pares desconeixen l'existència de filtres de continguts.

El portal té una àrea en la qual es recomanen i comenten llibres, pel·lícules, cançons, etc.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla una iniciativa bonissima.