Publicat el

Angle Editorial, Bromera i Cossetània creen la plataforma edi.cat

Les editorials Angle Editorial, Bromera i Cossetània van presentar (12/11/2008) Edi.cat, Xarxa d'Editors Independents, que té com a objectius principals la comercialització i la promoció conjunta dels respectius catàlegs editorials i l'impuls de nous projectes i la innovació.

Les tres editorials mantenen la seva independència editorial i empresarial, comparteixen una vocació clara d’innovació i el convenciment que han d’aplegar esforços per poder-se situar en una posició de lideratge en el nou escenari que es dibuixa a l’horitzó.

Edi.cat neix impulsant unes tres primeres accions: Promoció conjunta de la campanya de Nadal, elaboració del portal Edi.cat que es posarà en marxa el gener de 2009 i organització d’una jornada de reflexió sobre el món de l’edició independent en català que se celebrarà el primer trimestre de 2009.

Entre altres activitats, promourà:
  • Edició de catàlegs periòdics, temàtics i altres materials promocionals.
  • Llançament d’un portal editorial de venda de llibres electrònics.
  • Millora de la comercialització a les llibreries per optimitzar les apostes editorials
  • Obertura de noves vies de comercialització.
  • Anàlisi i implementació de nous canals de comercialització.
  • Creació d’una plataforma web 2.0.
  • Digitalització de continguts editorials.
  • Impressió sota demanda.
Segons comenta Edi.cat, "El nou portal 2.0 d’Edi.cat es crea en un moment de revolució de les TIC i l’explosió d’Internet en tots els àmbits i sectors socials i econòmics. Sense abandonar el model actual cal preparar-se per als nous models que s’insinuen al mercat i estar en primera línia per donar resposta a noves necessitats socials dels lectors i autors."

"El portal Edi.cat vol esdevenir la pedra angular d’aquesta transformació cap a un model editorial 2.0. integrat a les noves tecnologies i preparat per donar resposta amb agilitat als nous requeriments del mercat, amb el propòsit de transmetre una imatge actual i moderna, familiaritzada amb la tecnologia, però a la vegada propera."

"La transformació més evident i propera és la conversió del llibre convencional en el llibre digital, l’e-book, de transmissió electrònica i en format no paper. Catalunya ha de ser capdavantera en la transformació del sector editorial i sobretot vetllar perquè en el nou entorn digital es puguin trobar continguts en català".