Publicat el

Ja són 20.000 les editorials adherides al programa de cerca de llibres de Google



A finals de desembre de 2004 Google inicià un ambiciós projecte de digitalització de llibres, que en aquests moments inclou més d'un milió de títols en 100 llengües diferents. L'anunci provocà un considerable enrenou entre els editors temerosos que Google prengués el control absolut dels llibres i donés accés al contingut gratis per Internet. D'aleshores ençà més de 20.000 editors s'han sumant al servei de Cerca de Llibres de Google, que permet als compradors potencials accedir al contingut del llibre (total o parcial) en les cerques relacionades.

En una entrevista que Santiago de la Mora, responsable del servei de cerca de llibres de Google, va concedir a Reuters en el marc de la Fira del Llibre de Frankfurt, aquest va preferir no donar els noms de les editorials que s'han sumat al programa durant el darrer any, si bé en ser preguntat expressament sobre Random House (del grup Bertelsmann), va confirmar que aquesta editorial sí s'havia adherit al programa. En el dossier de promoció que repartien a l'estand de Google a la Fira de Frankfurt, llegim que les editorials espanyoles Paidotribo i Ediciones Rialp, adherides al programa des de 2006 i 2008 respectivament, valoren positivament aquest servei perquè els ha proporcionat un increment considerable de vendes.

Google també treballa per aconseguir acords de digitalització amb biblioteques acadèmiques d'arreu del món, per escannejar títols no subjectes a drets d'autor; en aquests moments ja són 29 les biblioteques que s'han sumat al programa. Per a més informació sobre el programa de biblioteques de Google, us remetem a aquest post de Beat.

Font: Reuters (15/10/2008)