Publicat el

Es presenta la Biblioteca Escolar Digital


Entre els dies 27 i 30 d'octubre es presenta la Biblioteca Escolar Digital (BED), aplicació que ha estat elaborada per la Fundación Germán Sánchez Ruipérez, a través del Centro Internacional de Tecnologías Avanzadas (CITA), en col·laboració amb l'equip DOTEINE del Departament de Biblioteconomia i Documentació de la Universidad Carlos III de Madrid.

La Fundació pretén convertir la Biblioteca Escolar Digital en la porta d'accés als millors enllaços i recursos educatius de la web, als quals afegeix una secció d'actualitat amb les darreres notícies per a la comunitat educativa.

El lloc web, dirigit tant als alumnes, com als professors i als pares i les mares, permet localitzar totes les matèries del sistema educatiu actual de l'Estat espanyol i en castellà i està dividit en tres grans àrees: educació infantil (de 3 a 5 anys), educació primària (de 6 a 12 anys), i ESO i batxillerat i professors (a partir dels 12 anys). El seu accés i utilització és gratuït, si bé l'usuari pot subscriure-s'hi per personalitzar els serveis en funció del seu perfil, ja sigui per a rebre informació sobre novetats o bé per accedir als serveis de Mi biblioteca, la qual cosa li permet interactuar amb objectes d'aprenentatge, valorar-los, comentar-los o recomanar-los.

La Fundación Germán Sánchez Ruipérez és una institució sense ànim de lucre constituïda l'octubre de 1981. El seu objectiu general és la creació, foment i desenvolupament de tot tipus d'activitats culturals i, molt especialment, del llibre i la lectura.