Publicat el

Llibres de text gratuïts, l'experiència de Flat World Knowledge


Flat World Knowledge (FWK), editorial nord-americana de llibres de text gratuïts i oberts, començà a l'agost una prova de qualitat dels seus libres. La prova la realitza amb centenars d'estudiants de 15 universitats del Estats Units i consisteix a substituir els libres de text clàssics en una classe o en una secció de cada una de les institucions que participen en el test per altres llibres de l'editorial. Les proves duraran fins a la fi del semestre.

FWK ha construït el model de negoci al voltant dels llibres de text gratuïts per als estudiants universitaris. L'empresa aprofita les millors característiques de l'edició dels llibres de text tradicionals (com ara disposar d'autors experts, de revisors i d'editors professionals, etc.) però alhora canvia totalment el model tradicional i antic de l'edició, comercialització i distribució dels llibres. Amb la plataforma oberta de Flat World, els estudiants tenen accés als libres de text complet sense cap càrrec, amb l'opció de comprar formats alternatius del mateix contingut (versions impreses sota comanda o en àudio por $30 i $25 respectivament, i complements com guies d'estudi en podcast, targetes flash, qüestionaris de pràctiques interactius, etc). Els llibres també poden ser adaptats i personalitzats pels professors i també poden ser impresos per capítols independents.

Según Jeff Shelstad, cofundador i CEO de Flat World Knowledge: "el model tradicional d'edició de llibres de text ja no serveix als interessos dels estudiants, educadors i autors. Els llires són massa cars per als estudiants i inflexibles per als instructors. I la majoria d'autors se senten confusos per les ràpides demandes de revisió i per la compensació d'aquestes revisions."

Flat World Knowledge és una empresa nord-americana fundada el 2007 i actualment té un catàleg de 15 llibres de text.

Font: Nota de premsa de Flat World Knowledge (14/07/2008)