Publicat el

Faber llança la impressió sota comanda dels clàssics oblidats


L'editorial londinenca Faber & Faber llançarà el dia 2 de juny Faber Finds, una nou servei/web destinat a imprimir llibres clàssics sota la tecnologia d'impressió sota comanda, llibres la majoria dels quals actualment estan descatalogats i no es poden adquirir en cap llibreria.

L'editor publicarà 20 nous títols cada mes, després de la llista inicial de llançament de 100 títols. No en farà grans tiratges per tal que els llibreters no hagin d'emmagatzemar grans quantitats de llibres, sinó que aquests estaran disponibles sota la comanda dels llibreters i dels detallistes de llibres d'Internet. Faber Finds desenvoluparà i abraçarà ficció, thrillers, sci-fi, memòries, biografies, història, poesia, llibres de viatge, ciència popular i llibres per a lectors més joves. El preu de cada exemplar costarà de 9£ en amunt, en funció del nombre de pàgines del llibre, i el disseny de les cobertes es generarà automàticament a partir d'un algoritme que gestionarà la il·lustració.

La nova web intentarà crear una comunitat wiki amb els usuaris a partir d'aquest projecte.

La tecnologia d'impressió sota comanda, si bé resulta més cara que la impressió convencional quan s'han de fer grans tiratges, resulta extremadament atractiva en petits tiratges. Actualment molts editors estan descobrint forats de negoci amb aquesta tecnologia i sistema de venda. L'editor creu que obtindrà guanys d'un sol llibre a partir de les 50-100 còpies venudes d'aquest títol.