Publicat el

El TERMCAT presenta una eina lliure per a la creació de diccionaris terminològics


En el marc de la jornada "El català i l’Espai Europeu d’Educació Superior. Una llengua competitiva en un entorn multilingüe", el TERMCAT presentà (27/02/2008) el GesTerm (gestor de terminologia) una eina que facilita l’elaboració de diccionaris multilingües especialitzats i que es pot descarregar lliurement des del web del TERMCAT.
El GesTerm (que es pot descarregar des d'aquesta adreça) facilita les principals tasques associades al treball terminològic: creació i manteniment de fitxes terminològiques amb diversos camps com ara denominacions, definicions, equivalències, etc., cerques avançades de la informació i generació de documents amb format de diccionari que es poden imprimir i compartir. Es tracta d’una aplicació multiplataforma que es pot utilitzar en un entorn Windows però també en altres entorns com Linux.

Actualment, la interfície està disponible únicament en català però està previst traduir-la ben aviat a altres llengües. El GesTerm és una aplicació que pot ser millorada de manera col·laborativa modificant-ne el codi font que es pot obtenir fent clic aquí.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de promoure i coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.