Publicat el

Springer proporciona registres MARC a l'OCLC

Springer Science+Business Media s'ha associat amb l'Online Computer Library Center (OCLC) per a proporcionar registres en el format MARC 21 de la col·lecció de llibres electrònics de Springer. Els formats MARC 21 són normatives utilitzades per a la representació i l'intercanvi de dades bibliogràfiques, de classificació, d'informació i de fons, en forma llegible per a ordinadors; constitueixen un requeriment per a la correcta localització i navegació des de qualsevol catàleg d'accés públic en-línia. Amb la participació d'OCLC, Springer pretén proporcionar flexibilitat i múltiples opcions per als lectors de llibres electrònics. Els registres MARC també estaran disponibles per a clients que no siguin d'OCLC. La col·lecció de llibres electrònics de Springer consisteix en llibres electrònics, monografies, llibres de referència, manuals i enciclopèdies.

Ultra aquesta notícia, l'OCLC està dirigint un projecte pilot per a explorar la viabilitat i eficàcia de capturar metadades d'editors i de venedors i augmentar les metadades del WorldCat, una aproximació que podria proporcionar un valor afegit a les biblioteques i als editors mitjançant la millora i el lliurament de dades que poden funcionar en múltiples contexts i sistemes. El programa pilot començarà el gener de 2008 i implica biblioteques, editors i venedors

OCLC és una organització de recerca i un servei per a biblioteques sense ànim de lucre fundat el 1967 a Dublin, Ohio (EUA). Ha proporcionat catàlegs informatitzats, recursos compartits, contingut electrònic, gestió de biblioteques i serveis web a 60.000 biblioteques de 112 països. OCLC i les seves biblioteques d'arreu del món han creat i mantingut WorldCat, base de dades cooperativa de registres bibliogràfics.

Springer Science+Business Media és un dels líders mundials en literatura especialitzada i científica. És el segon editor més gran de diaris del sector de la ciència, tecnologia i medicina (STM) i els més gran editor de llibres STM de l'àrea lingüística alemanya. El grup publica més de 1.700 diaris i més de 5.500 llibres nous a l'any.

Font: Springer (19/12/2007)