Publicat el

Presenten el portal editalter.com que agrupa creadors independents i les seves obres

S'acaba de presentar editalter, web que té com a objectius la informació de novetats editorials, informació sobre autors i contactes amb els seus diferents punts de venda, així com els enllaços corresponents a cada una de les obres i els seus editors. Editalter pretén construir una xarxa internacional d'editors independents que fomenti la pluralitat i diversitat de les tendències artístiques de parla castellana.

Els editors independents poden registrar-se i incloure-hi el seu fons encara que tinguin la seva pròpia web, ja que es pretén disposar del catàleg de tots els independents. Actualment s'han registrat 40 editorials.

La presentació de la web es va produir en la taula rodona Hacia una red de editores independientes, efectuada el 15 de novembre en la Casa Universitaria del Libro de la UniversitatNacional Autònoma de Mèxic (UNAM), i que va reunir professionals d'Espanya i Mèxic dedicats al treball editorial no lucratiu. Aquesta taula va sorgir mercès a l'increment de la participació de Mèxic en EDITA (Encuentro internacional de Editores Independientes). EDITA va néixer fa 15 anys amb la finalitat d'impulsar les editorials independents de l'estat espanyol i actualment s'ha estès a tota Llatinoamèrica.