Publicat el

The Future of Ideas de Lawrence Lessig, ja es pot descarregar gratuïtament

Lawrence Lessig ha anunciat (15/1/2008) que el seu llibre The Future of Ideas, (publicat en paper el 2001) es pot descarregat gratuïtament aquí, sota la llicència de Creative Commons Atribució-No comercial. El llibre argumenta que la creativitat propiciada per la llibertat a internet corre perill de caure sota el control dels interessos de les grans corporacions, que volen fer d'internet una mera televisió per cable d'alta velocitat.
Lessig és advocat i professor de dret de la Universitat de Stanford, especialitzat en dret informàtic, creador de la llicència de Creative Commons i defensor de la liberalització del copyright. També ha publicat Free Culture (2004), on defensa el copyleft (és a dir l'eliminació de les restriccions de distribució i modificació que suposa el copyright, amb la condició que el treball derivat es mantingui amb el mateix regim de propietat intel·lectual que l'original), i Code and Other Laws of Cyberspace (1999).
A la cimera iCommons iSummit 2007, que va tenir lloc a Dubrovnic (Croàcia) el proppassat mes de juny, Lessig va anunciar públicament que abandonava la seva dedicació a temes relacionats amb la propietat intel·lectual per centrar-se en els problemes de la corrupció del sistema polític al servei del poder dels diners. Explica els seus motius en aquesta carta.