Publicat el

Visualitzant la Wikipedia amb WikiMindMap

Inspirada en la tècnica dels mapes mentals, el juny d’aquest any aparegué la WikiMindMap, una eina per a tafanejar fàcilment i eficaçment el contingut de la Wiki. Les pàgines Wiki s'han convertit en documents rics i complexos, a partir de les quals de vegades costa trobar el que realment s’està cercant. Aquesta eina aspira a ajudar els usuaris a aconseguir una bona visió de conjunt, comprensible, estructurada i fàcil a partir d’un tema o d’una tòpica determinada.
El mapa mental de la WikiMindMap visualitza gràficament les relacions dels termes: la tòpica principal (terme pel qual s’ha fet la pregunta) apareix al centre de la pantalla, mentre que al seu voltant se situen el termes relacionats els quals, al seu torn, es poden anar desplegant o poden portar a les entrades de la Wiki o bé a pàgines web que no són wikis.
El navegador és una versió modificada del GNU GPL autoritzat navegador de Flaix per a FreeMind. Tot el contingut del mapa mental es deriva del wiki que se selecciona i està disponible sota els termes de la GNU Documentation Licence Lliure. Actualment els idiomes en què està disponible són l’alemany, l’anglès, el castellà, el francès, l’italià i l’indonesi.