Publicat el

Inkling desenvolupa una plataforma de creació i publicació de llibres digitals enriquits per als editors professionals


L’editor i distribuïdor de llibres de text Inkling acaba de presentar Habitat Inkling, una nova eina que ofereix un entorn d’edició escalable per a la creació de contingut interactiu.

Segons l’empresa, Habitat Inkling ofereix als editors professionals tot el que necessiten per a crear i publicar contingut multimèdia interactiu, tant per a iPad com per al Web, multiplataforma i escalable. Amb Habitat, els editors grans i petits podran desplegar el contingut basat en estàndards, que inclou visites guiades, objectes 3D, proves interactives i vídeo d'alta definició, a més de contingut de text ben format.

Desenvolupat en una plataforma lliure i basat en programari en el núvol, els llibres digitals poden ser editats immediatament al web amb html5 i a l’iPad, amb actualitzacions immediates a les dues plataformes alhora. Grups múltiples poden col·laborar en el contingut de forma simultània, de manera que un editor de producció a Nova York pot treballar en el mateix projecte talment com un dissenyador de l’Índia el pot veure simultàniament. Cada versió d’un producte es guarda, així que els canvis sempre es poden revertir.

El programa és gratuït, però perquè els editors puguin emprar el programa, cal que els llibres creats es posin a la botiga d'Inkling (en la seva aplicació per a l'iPad i a la seva pàgina web). Inkling pren una part dels ingressos provinents d'aquests llibres (al voltant del 30% del preu de venda). A diferència d'Autor iBooks d'Apple, els editors també poden vendre els llibres que creen a través d'altres canals (els seus propis llocs web o aplicacions individuals, per exemple) i Inkling no cobra cap percentatge de les vendes realitzades en aquests canals.

Habitat està disponible immediatament per a un "selecte grup d’editors" en un programa d’adopció primerenca, i estarà disponible per a tothom a finals d’aquest any.

Font: inkling News (14/2/2012) i paidContent.org (14/2/2012)