Publicat el

El Departament de Cultura i el Gremi de Llibreters de Catalunya posen en marxa el pla Llibreriactiva


El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Catalunya han signat un acord (12/2/2012) per posar en marxa el Pla Llibreriactiva, amb el qual es vol fomentar la lectura mitjançant ajuts a la modernització llibreries i la formació professional del seu personal.

Per tal d’assolir aquests objectius, el Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), impulsarà una línia específica d’ajuts destinada a la modernització de les llibreries amb l’objectiu de millorar aquests establiments. També donarà suport a un projecte formatiu del Gremi de Llibreters de Catalunya per millorar la formació dels professionals de les llibreries i posar en marxa libri data per disposar de dades per mesura l evolució del sector.

El Pla Llibreriactiva vol fomentar:

  • El rol ineludible de la llibreria en la cadena de valor del llibre i la seva funció bàsica de foment i prescripció de la lectura. 
  • El valor de la xarxa territorial de les llibreries de Catalunya, formada 650 llibreries aproximadament. 
  • La importància de la llibreria com a primer canal de venda de llibres i primera finestra per al públic. 
  • La comercialització dels fons de les llibreries ponderant sempre el llibre en llengua catalana o occitana. 
  • La comercialització global del llibre des del canal llibreria física i els seus canals digitals.
L’acord signat preveu que el Gremi de Llibreters de Catalunya implementi un sistema de gestió de dades anomenat libri data, que permetrà el control d’estocs i la identificació dels títols i el número de volums comercialitzats per cada llibreria. D’altra banda, el Gremi de Llibreters de Catalunya també impulsarà que les seves llibreries agremiades implementin un sistema que permeti la comercialització del llibre en format digital.

Font Sala de premsa de la Generalitat de Catalunya (12/2/2012)