Publicat el

Els Premis ITworldEdu 2011

Els premis ITworldEdu guardonen la millor solució de tecnologia educativa desenvolupada i aplicada als centres educatius i, aquest any també, a la millor solució TIC aplicada a l’educació per part de l’empresa. El 26 d’octubre va tenir lloc la cerimònia d’entrega de premis de l'edició del 2011, que enguany va premiar el Grup de Tecnologies Interactives de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona amb el primer premi, el Departament de Tecnologia de l’Institut Martí l’Humà de Tarragona com a segon premi i l’Escola la Draga de Banyoles com a tercer premi, dins la categoria dirigida a centres educatius. A la categoria d’empreses van ser guardonades Tiching amb la menció d’innovació i Digital-Text amb la menció d’integració. A continuació en destaquem algunes de les iniciatives.

El Grup de Tecnologies Interactives (GTI) va ser guardonat per Descobreix el Campus!, una experiència docent desenvolupada en el marc del projecte Learn3 que estan duent a terme en el GTI. "Descobreix el campus!" combina activitats formals i informals que tenen lloc en diferents àrees del campus. Per a la integració d'aquestes activitats en una única unitat didàctica, es desenvolupa un entorn tecnològic que barreja i integra l'ús de tecnologies mòbils amb tecnologies web. L'objectiu és facilitar el trànsit dels alumnes de l'institut a la universitat, facilitant-los el primer contacte amb un campus universitari i motivant-los per a l'estudi i l'ús de les noves tecnologies. En una primera fase es fa servir la tecnologia mòbil NFC/RFID (Near Field Communication/Radio frequency Identification) i en una segona fase, els estudiants treballen en grup mitjançant els seus ordinadors personals i l'entorn virtual Moodle (podeu veure el vídeo següent Learn3 Project - "Meet The Campus").


Tiching és la primera xarxa social educativa global que permet organitzar i difondre tots els continguts digitals educatius escolars que existeixen a la xarxa, i posar en contacte a la comunitat educativa. Es diferencia de qualsevol buscador o xarxa social en el fet que està pensat específicament per a la comunitat educativa i des de la comunitat educativa.

Digital-Text, ha estat premiada com a impulsora i coordinadora del projecte Aula 2.0, en el qual participen també el Grupo Océano, la plataforma educativa Eleven, el diari digital Aula El Periódico amb activitats per apropar la premsa a les aules i afavorir el consum responsable de la informació, el portal Léxit de foment de la lectura i la millora de la comprensió lectora, i l'enciclopèdia Ocepedia. Es tracta d'un conjunt d'eines i serveis dissenyats expressament perquè els centres educatius treguin el màxim profit de l'Escola 2.0 i utilitzin les TIC de forma pràctica i efectiva en els processos d'ensenyament i aprenentatge.

Font: Universitat Pompeu Fabra (27/10/2011)
Digital-Text (27/10/2011)