Publicat el

El Ministeri de Cultura presenta una aplicació mòbil de realitat augmentada per localitzar biblioteques públiques


El Ministeri de Cultura ha presentat (17/11/2011) un servei gratuït de realitat augmentada georeferenciada i en temps reals per a dispositius mòbils smartphones. L'aplicació, anomenada "Bibliotecas. Realidad aumentada", es pot descarregar des de les botigues d'aplicacions Android Market, Apple Store i OVI Store (Symbian) i permet accedir a la informació bàsica de 8.215 biblioteques públiques arreu de l'Estat . Funciona amb el programa Layar de geocalització per GPS.  Sobre la imatge capturada per la càmera fotogràfica del telèfon mòbil, l'aplicació superposa les icones que indiquen la posició de les biblioteques públiques que es troben a una distància inferior a 5 Km.  Si es fa un clic sobre alguna d'aquestes icones, s'obre una fitxa on hi figura l'adreça de la biblioteca, el seu correu electrònic i el telèfon.  A més a més calcula la ruta més curta entre el punt on es troba la persona usuària fins a la biblioteca en qüestió.

En aquest vídeo promocional es mostra com funciona.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És el que té tenir diners i cap competències. Diners per comprar llibres no, però aplicacions de cara a la galeria les que siguin.

Anònim ha dit...

Alerta, aquí hi ha un error "qualsevol de les 8.215 biblioteques públiques de l'Estat que depenen del Ministeri de Cultura". El Ministeri de Cultura només és titulars de 52 biblioteques públiques (les anomenades "provincials"). Aquestes biblioteques, a més a més, són gestionades per les autonomies. La resta de biblioteques públiques són municipals.

Iolanda Bethencourt ha dit...

Gràcies per l'aclariment, ja hem fet la correcció. Per cert, no sembla que aquesta aplicació funcioni massa bé...