Publicat el

Amazon anuncia el desenvolupament d'un nou format basat en HTML5





Amazon ha anunciat (20/10/2011) en el seu fòrum de discussió sobre edició el desenvolupament d'un nou format propietari, anomenat Kindle Format 8 (o KF8), basat en html5. El format KF8 substituirà el Kindle Mobi 7, basat en Mobipocket, que és el format utilitzat fins ara per a tots els títols venuts a la botiga Kindle.

L'aparició d'aquest nou format s'inscriu en el context del llançament de la nova tauleta Kindle Fire i la creació del Kindle Cloud. Amazon té previst adaptar en els propers mesos el format KF8 als nous dispositius de tecnologia de tinta electrònica E-Ink i a les aplicacions de lectura de Kindle que permeten llegir en diferents dispositius mòbils amb sistema iOS d'Apple i Android.

El nou format permetrà la publicació per a Kindle d'altres categories de llibres fins ara no disponibles, com ara llibres il·lustrats infantils, còmics, novel·la gràfica, llibres de cuina,  o certs tipus de llibres tècnics,  ja que les prestacions permeten incloure gràfics, fixar textos sobre fons d'imatges, incloure llistes numerades  i crear dissenys a partir de css3, entre d'altres prestacions.

Com hem comentat en diverses ocasions en aquest bloc, el desenvolupament d'aplicacions web en html5 es troba encara en fase d'inici, però està menant al sorgiment de noves aplicacions web molt interessants per als lectors i per als mitjans de comunicació i editors.

En aquesta mateixa línia (però en un altre nivell més modest) Beat.cat va presentar el passat 17 d'octubre (i val a dir que amb tot un èxit de concurrència) el Manual de Llengua per visibilitzar la presència femenina, el primer projecte de llibre digital en html5 en llengua catalana. Si encara no el coneixeu us animem a descobrir-lo!