Publicat el

El govern alemany presenta al·legacions judicials contra l'acord de Google



La ministra de justícia alemanya Brigitte Zypries ha anunciat que el govern alemany ha presentat una al·legació contra l'acord al que varen arribar Google i els editors i els autors nord-americans l'octubre de l'any passat (i que explicàvem en aquest post de BEAT), amb l'objectiu d'excloure els autors i els editors alemanys d'aquest acord. En un plec de 25 folis s'argumenta que aquest acord "alterarà irrevocablement el paisatge de la llei internacional del copyright" i no compleix el tractat internacional sobre propietat intel·lectual, que es va adoptar a Ginebra el 1996, el qual estipula que els autors han de donar el seu consentiment perquè les seves obres siguin distribuïdes arreu. Segons Zypries els propietaris de drets alemanys han de poder decidir ells mateixos si Google pot digitalitzar i fer accessibles els seus llibres a través d'Internet. D'altra banda i tot i que Google assegura que només distribuirà llibres digitals en els Estats Units, "tots sabem que Internet no té fronteres", ha declarat la ministra.

L'acord encara necessita l'aprovació d'un jutge de Nova York, que dictarà sentència després de sentir totes les al·legacions en una vista que tindrà lloc el proper 7 d'octubre. Aquest divendres és la data límit per presentar-hi al·legacions.

Alemanya s'ha quedat sola a l'hora de presentar al·legacions contra l'acord, mentre França ha entrat en negociacions amb Google per digitalitzar la Biblioteca Nacional de França, tema que tractarem properament.


Font: Handelsblatt (2/9/2009)