Publicat el

Les llibreries Waterstone's i Borders planegen comercialitzar llibres electrònics al Regne Unit



Alguns indicis semblen indicar que s'està coent el llançament dels llibres electrònics al Regne Unit. Les dues cadenes de llibreries més importants del país estan preparant la distribució de llibres electrònics: Waterstone's prepara un programa de llibres electrònics per al proper mes de juliol, i Borders comercialitzarà llibres electrònics a finals d'any, a través de la seva web renovada, que llançarà a l'abril.

Per la seva banda, els editors britànics estan demanant als agents literaris que arrangin la cessió dels drets digitals per part dels autors amb la màxima celeritat, i per aquest motiu Philippa Milnes-Smith, directora de l'associació d'agents dels autors, expressa així la seva preocupació "Entenem els editors, però ens preocupa que els autors obtinguin una justa remuneració i que els llibres electrònics es publiquin amb el mateix estàndard de qualitat que els llibres impresos... Tractem als autors de manera individual i no com un paquet". Penguin UK ja té 5.000 llibres electrònics disponibles, als quals s'hi afegiran 5.000 més previstos abans d'acabar l'any, Pan Macmillan està preparant la digitalització dels bestsellers i del seu fons de catàleg, i Random House també preveu tenir uns pocs milers de títols cap a final d'any.

Quant a la distribució dels lectors digitals, s'espera que el Sony Reader i el Kindle d'Amazon arribin al Regne Unit cap a finals d'any.

Font: The Bookseller (14/3/2008)