Publicat el

Llibres amb banda sonora

Façana de l'edifici de Novasoft al Parc Tecnològic d'Andalusia de Màlaga (font: Novasoft)

L'empresa de tecnologia i coneixement Novasoft ha anunciat (4/1/2008) que treballa actualment en la creació del T-Book (sistema patentat per la pròpia empresa), llibres de paper que inclouran sons d'ambient segons els diferents moments de la trama i la banda sonora.

No es tracta d'un àudio-llibre, en els quals un locutor narra la trama de l'obra, sinó que en el T-Book mentre el lector llegeix la novel·la o conte apareixen els sons en el lloc i la situació pertinents per a crear l'ambient idoni. Els llibres estaran destinats sobretot al públic infantil i juvenil, i en aquests moments s'està treballant en obres com Tom Sawyer o El Soldadet de plom.

La tecnologia, anomenada 'Tunes 4 book', adaptarà la velocitat de lectura a l'edat o capacitats lingüístiques del lector, i consistirà en un llapis de memòria que acompanyarà al llibre tradicional, en el qual s'inclouran tots els sons, que es podran escoltar a través d'uns auriculars.

Novasoft preveu que els primers llibres estiguin disponibles el Nadal del 2008. El llibre, que tindrà un cost afegit de 8 euros en relació a un de normal, també tindrà una versió per a ordinador. A més, es crearà un portal a Internet en el qual els usuaris registrats podran incloure sons creats per ells mateixos o nous contes. I, evidentment, els llibres també es podran descarregar des de la xarxa.

Novasoft és una companyia de base tecnològica que es creà a Màlaga el 1993.