Publicat el

La Central, distribuïdora oficial de Kobo a Espanya


La llibreria catalana La Central s'ha convertit en la distribuïdora oficial de Kobo a Espanya. Mercès a un acord entre les dues companyies la llibreria ofereix, des de la segona setmana de novembre, tot catàleg de Kobo, i també els dispositius de lectura de llibres electrònics, que es poden adquirir en les quatre llibreries que té a Barcelona, en les tres que té a Madrid, i també a través de la pàgina web de La Central.

Els models de dispositius de  lectura Kobo disponibles a La Central són el Touch (79 €), el Glo (129 €), l'Aura (149 €) i l'Aura HD (169 €), que funcionen amb tecnologia E Ink. L'oferta del catàleg supera els tres milions de títols disponibles en format digital, en diversos idiomes, que es poden cercar per categoria i paraula clau. 

La llibreria La Central fou fundada el 1995 i està especialitzada en l'àrea d'Humanitats (filosofia, història, fotografia, economia, teatre, poesia, entre d'altres temàtiques), i ofereix títols en castellà,  català, anglès, francès i alemany.

Kobo, fou creada al Canadà el 2009,  i en l'actualitat forma part de Rakuten, l'empresa japonesa més important de comerç electrònic, que la va adquirir el novembre de 2011 per 315 milions de dòlars. Kobo disposa de portals en anglès, alemany, castellà, francès, francès canadenc, italià, neerlandès, portuguès i portuguès brasiler.

Recordem que l'any 2011 Kobo iniciava una política d'expansió internacional amb acords amb llibreries locals, de la mà de la llibreria FNAC a França, que va continuar el 2012 amb l'associació amb Livraria Cultura al Brasil. Durant la tardor de 2013 han culminat diferents acords amb llibreries d'arreu del món, com ara WH Smith al Regne Unit i l'Índia, Feltrinelli a Itàlia, Libriz Blz als Països Baixos, Whitcoulls  a Nova Zelanda, i a les quals s'afegeix La Central.